Dit ontdekte insectendeskundige silvia hellingman dit voorjaar in drenthe. De volgende vogelsoorten eten alle stadia van de rups.

Ontmoet elkaar opnieuw in product natuurlijke vijand processierups en nu bestaan er verschillende soorten afbeeldingen natuurlijke vijand processierups om het onderwerp deze keer te voltooien.

Eikenprocessierups Hou Je In Toom Met Natuurlijke Vijanden

Het onderzoek naar natuurlijke vijanden vormt een belangrijke stap in de zoektocht naar.

Natuurlijke vijand processierups. Eerder identificeerde hellingman de larven van gaasvliegen en het tweestippelig lieveheersbeestje als natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups. Processierups wordt bestreden door ze preventief te bespuiten of door ze weg te zuigen. Zo behoort de vleermuis bijvoorbeeld ook tot de natuurlijke vijanden van de processierups.

Er zijn veel verschillende beesten die processierupsen eten. De meeste mensen vinden vleermuizen maar smerige beesten. Nimfen van de wants rhadbomiris striatellus blijken eikenprocessierupsen te eten.

Daarnaast wordt er een impuls gegeven aan de biodiversiteit. Toch hebben ze ook een nuttige functie. Koolmezen spreeuwen boomklevers spechten wielewaal kauwen koekoek vinken.

Hiermee wordt een duurzame basis gelegd voor een natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups. Deze worden bevorderd door een gevarieerd plantenbestand met verschillende planten die. Eikenprocessierupsen hebben ook natuurlijke vijanden in de natuur.

Door nesten achter te laten op plaatsen waar deze geen overlast veroorzaken kunnen deze natuurlijke vijanden behouden blijven. Gebleken is dat natuurlijke vijanden zoals sluipvliegen zich kunnen ontwikkelen in nesten van de processierups. De natuurlijke vijanden door onderzoek is gebleken dat diverse inheemse insecten de processierups kunnen bestrijden door de jonge rupsen van de eikenprocessierups op te eten.

Net als de sluipwespen kunnen we de sluipvliegen daarom ook tot de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups rekenen. De kennis over wat de natuurlijk e vijanden van de eikenproces sierups zijn en hoe je het aantal vijanden kunt v ergroten is nog beperkt. Wat zijn natuurlijke vijanden van de processierups.

Het zou natuurlijk mooier zijn als de rupsen door natuurlijke vijanden wor den aangepakt.

Eikenprocessierups Alles Wat Je Moet Weten Over Deze Plaag

Aaltjes In De Strijd Tegen De Eikenprocessierups

Wat Zijn Natuurlijke Vijanden Van De Processierups

Natuurlijke Vijanden Verslaan De Eikenprocessierups Nos

Minder Eiken En Meer Vijanden Moeten Processierupsen Plaag

Als u dit artikel natuurlijke vijand processierups nuttig vindt, deel het dan op uw sociale media om anderen te helpen.


Post a Comment

Previous Post Next Post